- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
120 g |
120 g |
|
220 g |
220 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň | |
|
1 000 g |
1 000 g |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
100 g |
100 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Na posypání | |
|
1 kus |
1 kus |
|
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Zpracovat těsto, nechat v chladu 1 hodinu odpočinout. Vyválet plát, posypat trochu strouhankou, poklást strouhanými jablky , posypat skořicí a rozinkami a zavinout.
Pokud jsou sladší jablka, není potřeba náplň přislazovat.
-
Povrch závinu potřít bílkem. Ořechy nasekat na menší kousky a posypat jimi závin.
V troubě vyhřáté na 200 stupňů upéct do růžova.
Makronutrienty
69%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 024 kJ | 1 327 kJ |
| Kalorická hodnota | 245 kcal | 317 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
33,5 g
9,67 g |
43,4 g
12,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,35 SVJ | 4,34 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
5,91 g |
14,8 g
7,66 g |
| Bílkoviny | 3,7 g | 4,8 g |
| Sůl | 0,101 g | 0,131 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














