Jednoduchá sytá polévka na chladné dny.
- 1h
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
100 g |
100 g |
směs sušené zeleníny - polévková 20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše orestujte na rozpáleném oleji, zalijte vodou a vařte do úplného změknutí. Během vaření přidejte libeček, na konec sůl a pepř.
Nebo také používám polévkové koření od Davídka.
K polévce se ideálně hodí pita chléb.
Makronutrienty
53%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 542 kJ | 702 kJ |
Kalorická hodnota | 368 kcal | 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,5 g
0,933 g |
16,6 g
0,425 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,65 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,4 g
2,28 g |
9,73 g
1,04 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 4,74 g |
Sůl | 2,21 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů