
- 1h:16m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1.těsto | |
---|---|
600 g |
600 g |
400 g |
400 g |
5 kusů |
5 kusů |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
750 g |
750 g |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Zpracujeme těsto, jednu třetinu dáme zmrznout v mikrotenovém sáčku asi na hodinu do mrazáku. Zbylé těsto dáme taky do mikrotenu a necháme ztuhnout hodinu v lednici.
-
Těsto z lednice pak vyválíme a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Postrouháme jablky, které posypeme skořicí, trochou cukru, hrozinkami a sekanými ořechy.
-
Z 5 bílků a špetky soli ušleháme sníh. Před koncem šlehání přidáme moučkový cukr a došleháme. Pevný sníh naneseme na jablka a postrouháme zmrzlým těstem. Pečeme asi ½ hodiny při 180°C.
Makronutrienty
62%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 259 kJ | 1 228 kJ |
Kalorická hodnota | 301 kcal | 293 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,7 g
10,1 g |
33,8 g
9,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,47 SVJ | 3,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
9,26 g |
16,3 g
9,03 g |
Bílkoviny | 4,46 g | 4,35 g |
Sůl | 0,375 g | 0,366 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů