Hraběnčiny řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Hraběnčiny řezy

Postup přípravy

  1. Zpracujeme těsto, jednu třetinu dáme zmrznout v mikrotenovém sáčku asi na hodinu do mrazáku. Zbylé těsto dáme taky do mikrotenu a necháme ztuhnout hodinu v lednici.

  2. Těsto z lednice pak vyválíme a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Postrouháme jablky, které posypeme skořicí, trochou cukru, hrozinkami a sekanými ořechy.

  3. Z 5 bílků a špetky soli ušleháme sníh. Před koncem šlehání přidáme moučkový cukr a došleháme. Pevný sníh naneseme na jablka a postrouháme zmrzlým těstem. Pečeme asi ½ hodiny při 180°C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte