Banánky jsou pracnější, ale výborný lowcarb dezert to je! Těsto je univerzální, můžete naplnit i slanou náplní.
Sladké i slané recepty naleznete i zde:
https://www.instagram.com/p/CcAWglDLudq/...
- 1h:15m
- 17 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 155 g |
155 g |
|
50 g |
50 g |
|
300 ml |
300 ml |
|
125 g |
125 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g |
15 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Krém | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
250 ml |
250 ml |
|
10 g |
10 g |
| Poleva | |
|
70 g |
70 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 5 g |
5 g |
|
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Vodu s máslem a solí dáme vařit, až se rozpustí máslo a voda se bude vařit nasypeme smíchané mouky s PDP a začneme odpalovat, stále míchat. Odpalujeme alespoň 5 minut, dokud není těsto lesklé, kompaktní a hladké. Těsto necháme vychladnout, když je těsto dostatečně vlažné vmícháme postupně vajíčka. Pak dáme do sáčku a stříkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů (do zezlatnutí).
-
Vyšleháme šlehačku, přišleháme ostatní v tuhý krém.
-
čokoládu si rozehřejeme s olejem.
-
Banánky rozřízneme, naplníme krémem (na krém jsem dala ještě pár borůvek a nakrájených jahod). Vrchní část banánku namočíme do čokolády, přiklopíme na spodní část a posypeme malinami a pistáciemi.
Makronutrienty
15%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 230 kJ | 1 240 kJ |
| Kalorická hodnota | 294 kcal | 296 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,99 g
3,08 g |
6,04 g
3,1 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,599 SVJ | 0,604 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,1 g
14,1 g |
27,3 g
14,2 g |
| Bílkoviny | 7,1 g | 7,16 g |
| Sůl | 0,425 g | 0,428 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














