Éclair nebo banánek - LC

Lenny73

Éclair nebo banánek - LC 1 další fotka

Banánky jsou pracnější, ale výborný lowcarb dezert to je! Těsto je univerzální, můžete naplnit i slanou náplní.

Sladké i slané recepty naleznete i zde:

https://www.instagram.com/p/CcAWglDLudq/...

Postup přípravy

  1. Vodu s máslem a solí dáme vařit, až se rozpustí máslo a voda se bude vařit nasypeme smíchané mouky s PDP a začneme odpalovat, stále míchat. Odpalujeme alespoň 5 minut, dokud není těsto lesklé, kompaktní a hladké. Těsto necháme vychladnout, když je těsto dostatečně vlažné vmícháme postupně vajíčka. Pak dáme do sáčku a stříkáme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů (do zezlatnutí).

  2. Vyšleháme šlehačku, přišleháme ostatní v tuhý krém.

  3. čokoládu si rozehřejeme s olejem.

  4. Banánky rozřízneme, naplníme krémem (na krém jsem dala ještě pár borůvek a nakrájených jahod). Vrchní část banánku namočíme do čokolády, přiklopíme na spodní část a posypeme malinami a pistáciemi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte