- 1h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Navrch | |
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Máslo (nebo tuk) ušleháme s celým vejcem a cukrem do pěny. Přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem.
-
Na dno pekáče o velikosti cca 28 x 38 cm dáme pečící papír, nalijeme tmavou část těsta, pak světlou a na to řeznou stranou nahoru půlky švestek, které obalíme v cukru.
Pečeme asi 30 minut na 200 °C. Těsně před dopečením posypeme mandlovými lupínky a na minutku koláč ještě zapečeme.
Makronutrienty
68%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 298 kJ | 903 kJ |
Kalorická hodnota | 310 kcal | 216 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
41,6 g
16,6 g |
28,9 g
11,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,16 SVJ | 2,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
3,23 g |
10,2 g
2,25 g |
Bílkoviny | 5,01 g | 3,48 g |
Sůl | 0,224 g | 0,155 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů