Čokoládový koláč

Čokoládový koláč

Recept na čokoládový koláč pochází z přelomu 19 a 20 století.

Byly nutné drobné úpravy, ale nakonec ho v práci moc chválili.

Koláček je hutný (něco na způsob Sachru), nízký, ale sytý, takže i malý kousek stačí a chuťově je úžasný :) Recept byl starý a výledek nejistý - trochu jsem se bála to vyzkoušet, ale z výsledku jsem nadšená :)

Postup přípravy

  1. Původní recept: Upraž několik minut v malém rendlíku na plotně 15 dkg strouhané čokolády, 8 dkg prosetého cukru a 7 dkg strouhaných lískových oříšků, přidej 2 celá vejce a 7 dkg mouky a naplň do dortové formy a nech v mírné troubě zvolna péci. Okrášli politím čokoládou.

  2. Upražte pár minut v malém rendlíku nasekané lískové oříšky, rozsekejte je v robotu. Přidejte moučkový cukr a nasekanou čokoládu a promíchejte, až se čokoláda s cukrem rozpustí. Směs nechte lehce vychladit a přidejte vejce, hladkou mouku, sodu a mléko a nalijte do menší dortové formy. Pečte v troubě na 160 °C po dobu cca 20ti minut. Koláč můžete ozdobit politím čokoládou a nasekanými lískovými oříšky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte