Převažující chuť kokosu v kontrastu s čokoládovým korpusem - low carb dezert, který si zamilujete!
Více mých receptů najdete zde ????
Https://facebook.com/sladcenesladce/
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
70 g |
70 g |
4 kusy |
4 kusy |
30 g |
30 g |
100 g |
100 g |
nemusí být 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
500 g |
500 g |
500 ml |
500 ml |
60 g |
60 g |
5 lžic |
5 lžic |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Na ozdobu | |
10 g |
10 g |
2 g |
2 g |
barevný 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme základ krému: do 150 ml smetany vsypeme kokos , sladidlo a rum, případně kokosové aroma. Dáme do ledničky.
-
Postup korpus:
Troubu předehřejeme na 180° C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení.
Čokoládu spolu s máslem rozehřejeme.
Dvě třetiny sladidla vyšleháme společně s žloutky a rumem do husté pěny.
Mletý kokos smícháme s prdopeč a guarovou gumou. Zbytek sladidla vyšleháme s bílky na tuhý sníh.
Do žloutkové pěny přilejeme vlažnou čokoládu s máslem a promícháme. Pak přidáme i suchou směs a promícháme. Nakonec postupně opatrně převalováním zapracujeme sníh z bílků. Ihned nalejeme do formy a dáme péct na cca 30min. Zkoušíme špejlí, zda už je upečený.
-
Upečený korpus odkrojíme od boků formy, překlopíme a stáhneme papír na pečení.
-
Na krém si vyšleháme zbytek smetany do tuha. Prošleháme mascarpone, přidáme do něj připravenou směs smetany a kokosu a opět prošleháme. Nakonec vmícháme šlehačku.
-
Korpus rozřízneme na tři tenké plátky. První zavřeme do ráfku vyloženého fólií (nemusí být). Návršíme na něj třetinu krému a uhladíme, položíme další plat a opět třetinu krému a stejně postupujeme i s posledním platem a zbytkem krému. Dáme chladit.
-
Po vychlazení odendáme z dortu ráfek a fólii. Pokud jsme ji neměli, musíme odřiznout od boků horkým nožem. Dozdobime rozehřátou čokoládou, obarveným kokosem a kokosovými lupínky.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
19%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 476 kJ | 2 175 kJ |
Kalorická hodnota | 353 kcal | 520 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,31 g
3,45 g |
13,7 g
5,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,931 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33 g
19,9 g |
48,6 g
29,3 g |
Bílkoviny | 5,81 g | 8,56 g |
Sůl | 0,177 g | 0,261 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů