Čokoládová poleva tradiční

Jídelní plán

Čokoládová poleva tradiční

Čokoládová poleva klasická, ze ztuženého tuku a čokolády.

Postup přípravy

  1. Tuk rozehřejeme ve vodní lázni. Do něj nalámeme čokoládu a prosejeme kakao. Vše stále mícháne, dokud se čokoláda nerozpustí a poleva nespojí. Pracujeme na nízkém plameni - nevaříme.

    Nepřidáváme cukr!

    Polevu přelijeme do misky, kterou později můžeme přihřát v mikrovlné troubě. Ze začátku je poleva opravdu hodně řídká - je potřeba počkat, až trochu zchladne a zhoustne - pak zdobíme, poléváme, namáčíme cukroví. Pokud poleva příliš zhoustne, přihřejeme krátce v mikrovlnce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte