Plněné ořechy

Soucitně.cz

Plněné ořechy

Oblíbené vánoční cukroví s náplní ve veganské variantě.

Postup přípravy

  1. Tuk necháme změknout při pokojové teplotě. Ze všech surovin uhněteme těsto, které necháme odležet alespoň dvě hodiny. Rostlinným tukem vymažeme důkladně formičky ořechů a plníme malým množstvím těsta. Těsto tvarujeme palcem do formiček a tak vzniknou uprostřed ořechů důlky. Pečeme na 160 °C do lehkého zrůžovění.

  2. Po vyndání z trouby je necháme chvilku zchladnout a poté opatrně vyklepneme. Druhý den ořechy plníme náplní, slepujeme a namáčíme do čokolády. Hotové ořechy necháme na chladném místě alespoň týden odležet.

  3. Náplň

    Změklý tuk utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a ochutíme rumem.

    Čokoládová poleva

    Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte