Velmi sytý lowcarb dezert či snídaně, plný bílkovin.
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
200 g |
200 g |
|
150 g |
150 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Navrch | |
|
2 hrsti |
2 hrsti |
|
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Vymícháme těsto, nalít polovinu do formy na biskupák, poklást ovocem a nalít zbytek, znovu poklást ovoce - upečeme. Po vychladnutí vyjmeme z formy(je třeba použít pečící papír), ozdobíme zakysankou a slaným karamelem(dezert je velmi sytý).
Makronutrienty
29%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 495 kJ | 684 kJ |
| Kalorická hodnota | 118 kcal | 163 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,21 g
2,17 g |
8,58 g
2,99 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,621 SVJ | 0,858 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,49 g
3,51 g |
10,3 g
4,85 g |
| Bílkoviny | 7,8 g | 10,8 g |
| Sůl | 0,208 g | 0,288 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














