Tato nizkosacharidová (low carb) a keto štola na vánočním stole nesmí chybět. Upéct tento moučník není těžké a provoní vám byt krásně vánočně...
- 1h:10m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
90 g |
90 g |
75 g |
75 g |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
125 g |
125 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
50 g |
50 g |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smíchat vše mokré (šlehačem), smíchat vše suché a vmíchat do mokrého. Péct na 160 °C 60-65 minut. Pokud se bude připalovat, zakrýt alobalem.
-
Ještě teplou potřít máslem a posypat moučkovým xilitolem (normálně ho melu v mlýnku na kávu).
... ricottu lze nahradit tvarohem v alobalu.
Makronutrienty
31%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 801 kJ | 881 kJ |
Kalorická hodnota | 430 kcal | 211 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,8 g
2,01 g |
10,7 g
0,981 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,18 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,5 g
9,84 g |
17,9 g
4,82 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 5,84 g |
Sůl | 0,468 g | 0,229 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů