Osvěžující dezert v lowcarb stylu :)
Více receptů na instragramu: https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 4h
- 3 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Vanilková část | |
---|---|
200 ml |
200 ml |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Kávová část | |
200 ml |
200 ml |
50 ml |
50 ml |
2,5 kusy |
2,5 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Namočíte si želatinu, dáte rozehřát smetanu do které přidáte vanilku + můžete sladidlo ale není to potřeby si myslím a poté rozpustíte ve smetaně želatinu a dáte do formiček. V lednici necháte ztuhnout alespoň 4 hodiny (ja dala méně a proto se mi část spojila).
-
Uvaříte si silnou kávu a namočíte si 2 a 1/2 plátku. Smetanu prohřejete s kávou, maličko můžete osladit a přidáte želatinu. Nalijete do formiček a nejlépe přes nic necháte ztuhnout. Poté vyklopíte a ozdobíte :)
Makronutrienty
12%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 160 kJ | 1 597 kJ |
Kalorická hodnota | 277 kcal | 382 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,1 g
2,55 g |
5,65 g
3,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,41 SVJ | 0,565 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,1 g
17,3 g |
38,7 g
23,8 g |
Bílkoviny | 3,23 g | 4,44 g |
Sůl | 0,088 g | 0,121 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů