Zdravý dezert, plný bílkovin.
Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
z bílků sníh 5 kusů |
5 kusů |
130 g |
130 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Navrch | |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kromě smetany vše smícháme , nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a těsto rozdělíme , polovinu obarvíme kakaem a obě těsta dáme do máslem vymazané formy . Upečeme v předem vyhřáté troubě na 160-180 stupňů asi 50 minut. Vychladlý moučník potřeme kysanou smetanou a posypeme kakaem a oříšky.
Makronutrienty
29%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 995 kJ | 1 053 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 252 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
2,97 g |
12,3 g
3,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,3 g
10,1 g |
20,4 g
10,6 g |
Bílkoviny | 8,97 g | 9,49 g |
Sůl | 0,239 g | 0,253 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů