Krémová proteinová kaše s lněnou moukou, ovocem a vanilkovým přelivem

Jídelní plán

Krémová proteinová kaše s lněnou moukou, ovocem a vanilkovým přelivem

Postup přípravy

  1. Do poloviny mléka dejte na mírný plamen a začněte zahřívat. Zbylé mléko nalijte do mixéru, přidejte bílky, 2 lžičky světlé lněné mouky (nebo rozemleté lněné semínko). Pro vyšší obsah bílkovin můžete přidat i polovinu odměrky vanilkového proteinu. Směs důkladně rozmixujte dohladka, aby se vše dobře spojilo. Případně, jen dobře zamíchejte nebo třeba protřepte ve sklenici. Hotovou směs pak za stálého míchání tenkým pramínkem přilévejte do hrnce s horkým mlékem – začne okamžitě houstnout, proto je potřeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Pak přidejte konopné semínko. Jakmile získá jemnou, hustou konzistenci, nechte kaši ještě krátce prohřát a odstavte.

    V menším kastrůlku svařte trochu mléka s kapkou vanilkového extraktu. Přidejte lžičku másla a sladidlo, krátce povařte, aby se chutě spojily. Horkou kaši rozdělte do misek, přelijte připraveným vanilkovým rozvarem, posypte libovolným ovocem a lehce zasypte skořicí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte