Tvarohový rebarborový koláč s jablky

Jídelní plán

Tvarohový rebarborový koláč s jablky

Milujeme tvarohové koláče s ovocem. Jsou svěží a výborné jako dezert ke kávě, svačinka do práce, k vodě nebo na výlet. Na tvaroh můžete dát jakékoli ovoce, my jsme použili na ovocnou vrstvu kombinaci rebarbory a jablek se skořicí. Jistě by šlo přidat i další koření - kardamon, hřebíček. Vše však záleží na vaší chuti. Také si můžete do těsta i náplně dát více sladidla a pokud neholdujete nízkosacharidovému stravování, můžete sladidlo vyměnit za klasický cukr. Koláč je ze základních surovin. Koláčová forma - průměr 22cm. Dobrou chuť :)

Postup přípravy

  1. Vymaźeme vyšší koláčovou formu máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Mozzarellu slijeme, natrháme na kousky a umixujeme spolu s vajíčky a mlékem na hladkou hmotu. Vmicháme sypké suroviny včetně prášku do pečiva, nalijeme do formy a dáme předpéct na 20min., 180st. (dle trouby).

  2. Náplň - rozmixujeme všechny suroviny a náplň nalijeme na předpečený koláč. Pozor forma by měla být trochu vyšší, náplň totiž při pečení trochu nabyde - po vychladnutí koláče zase klesne.

    Těsto na koláč i náplň jsme dělali v jedné míse a použili jsme tyčový mixér.

  3. Na tvaroh navrstvime ovocnou směs - můžeme dát i čerstvé ovoce. My jsme rebarboru podusili s jablkem, abychom rebarboru zbavili kyselosti. Do kastrůlku dáme 2lžíce vody, nakrájenou rebarboru a jablko, přidáme sladidlo, skořici, máslo a dusíme cca 10minut do změknutí. Dle potřeby lze přidat trochu vody, ale ovocná směs by neměla být příliš řídká.

  4. No a nakonec trochu drobenky. My ji připravujeme tak, že všechny suroviny dáme do sekáčku a umixujeme. Vznikne drobivá směs, kterou koláč posypeme. Drobenku můžete klidně vynechat. Pečeme cca 50 minut - 180st.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte