Tradiční slepovaná kolečka jsou u nás doma snad nejoblíbenější.
- 4h:15m
- 40 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
1 g |
1 g |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Z mouky, másla, 90g cukru (zbytek cukru necháme na posypání koleček), žloutků a kůry z 0,5 citronu zpracujeme na vále těsto.
-
Těsto dáme do chladna odpočinout cca na 30min.
-
Poté těsto rozválíme na vále na sílu cca 4mm a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Pečeme v troubě při teplotě 170st. dorůžova.
-
Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou. Povrch koleček lehce pocukrujeme směsí cukru a vanilkového cukru.
Makronutrienty
63%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 768 kJ | 434 kJ |
Kalorická hodnota | 423 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
50,2 g
20,2 g |
12,3 g
4,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,02 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
13,6 g |
5,65 g
3,33 g |
Bílkoviny | 6,26 g | 1,53 g |
Sůl | 0,022 g | 0,005 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů