Moc dobrý nízkosacharidový dezert, dobře se i servíruje :)
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
rozpuštěné 70 g |
70 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 ml |
1 ml |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Vyšleháme si jajíčka, xylitol a rozpuštěné máslo do pěny. Přišleháme ricottu (možno i tvaroh, palouček...) a smíchané sypké suroviny.
Nakonec šťávu a kůru z citronu. Konzistence bude prostě bábovková, příp. přidejte mouku či mléko.
-
Dáme do báboviček, nebo do dortové formy...jak potřebujete.
Pečeme asi 25 minut/200°C dorůžova.
Makronutrienty
19%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 098 kJ | 671 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,52 g
0,967 g |
4,6 g
0,592 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,752 SVJ | 0,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22 g
12 g |
13,4 g
7,32 g |
Bílkoviny | 10 g | 6,12 g |
Sůl | 0,844 g | 0,516 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů