Kaše z psyllia a bílků s ovocem

Jídelní plán

Kaše z psyllia a bílků s ovocem

Postup přípravy

  1. Polovinu mléka dáme na mírném plameni vařit. Do druhé části pečlivě vmícháme bílky a psyllium. Receptu jsou dvě lžičky – vyjde z toho velmi hustá kaše. Pokud vám vyhovuje řidší, lze dát psyllia o polovinu méně. Pokud chcete více bílkovin, lze zase přidat ještě například trochu vanilkového proteinu. Nejjednodušší cestou je rozmíchat bílky s mlékem v mixéru na smoothie a pak jedním plusem ještě vmíchat suché suroviny. Hotové za stálého míchání přidáme do vařícího mléka. Směs se začne velmi rychle srážet a houstnout a pokud nebudete míchat tak i připalovat. Necháme dostatečně prohřát a můžete servírovat.

    V dalším kastrůlku smícháme mléko s vanilkovým extraktem a pro chuť i trochu rumu – krátce svaříme a přidáme rozpustit máslo a sladidlo. Jakmile se vše spojí, polijeme horkým rozvarem kaši, posypeme ovocem a skořicí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte