Tak tady ho máte. Základní recept na vynikající ovesnou kaši plnou bílkovin. Vyzkoušejte, jak ho děláme my nebo si ho dolaďte podle vlastní chuti.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
80 g |
80 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 oříšek |
1 oříšek |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Připravte si hrnec se silnějším dnem a vařte pomalu - kaše se rády připalují:)
Ovesné vločky zalijte hrnkem mléka. Uveďte k varu a krátce povařte. Přidejte hrnek mléka, špetku soli a svařte na konzistenci, která vám sedí. Ztlumte teplotu, rychle rozmíchejte bílky a odstavte.
Kaši na talíři posypte skořicí, polijte rozehřátým máslem.
Bílky lze nahradit celým vajíčkem - změní se vám ale makra.
Osladit můžete lžící datlového sirupu, třtinového cukru nebo medu. Zdobit můžete ovocem nebo oříšky dle vlastní chuti a stejně tak lze ladit i koření. My například milujeme jablko, ořechy a mletý kardamom nebo pekany a javorový sirup.
Makronutrienty
59%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 676 kJ | 1 335 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 319 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,1 g
3,26 g |
39,7 g
6,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,01 SVJ | 3,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,35 g
2,28 g |
10,6 g
4,49 g |
Bílkoviny | 8,67 g | 17,1 g |
Sůl | 0,168 g | 0,332 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů