
Tak tady ho máte. Základní recept na vynikající ovesnou kaši plnou bílkovin. Vyzkoušejte, jak ho děláme my nebo si ho dolaďte podle vlastní chuti.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
80 g |
80 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
1 oříšek |
1 oříšek |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Připravte si hrnec se silnějším dnem a vařte pomalu - kaše se rády připalují:)
Ovesné vločky zalijte hrnkem mléka. Uveďte k varu a krátce povařte. Přidejte hrnek mléka, špetku soli a svařte na konzistenci, která vám sedí. Ztlumte teplotu, rychle rozmíchejte bílky a odstavte.
Kaši na talíři posypte skořicí, polijte rozehřátým máslem.
Bílky lze nahradit celým vajíčkem - změní se vám ale makra.
Osladit můžete lžící datlového sirupu, třtinového cukru nebo medu. Zdobit můžete ovocem nebo oříšky dle vlastní chuti a stejně tak lze ladit i koření. My například milujeme jablko, ořechy a mletý kardamom nebo pekany a javorový sirup.
Makronutrienty
64%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 432 kJ | 852 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 204 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,1 g
0,291 g |
27,7 g
0,574 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 2,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,49 g
1,65 g |
6,88 g
3,25 g |
Bílkoviny | 4,46 g | 8,8 g |
Sůl | 0,074 g | 0,146 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů