Proč obláčková? Díky našlehaným bílkům má kaše nejen více bílkovin, ale také konzistenci, lehoučkou jako obláček....
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
80 g |
80 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše a krátce provaříme.
Zdobíme ovocem, čokoládou, ořechy nebo ořechovým máslem, zkrátka jak to máte rádi. Navrch si ale můžete nalít také přeliv ze zbylých žloutků, jako jsme to udělali v tomto receptu.
-
Pokud chcete ještě o kousek více bílkovin, můžete část vloček nahradit quinoou, případně si udělat kaši přímo z quinoi. Navrch si můžete přidat také jogurt, na kousky nakrájenou mozzarellu s ovocem nebo cottage.
Makronutrienty
63%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 372 kJ | 1 180 kJ |
Kalorická hodnota | 88,8 kcal | 282 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,4 g
2,02 g |
39,5 g
6,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,24 SVJ | 3,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,04 g
0,62 g |
6,49 g
1,97 g |
Bílkoviny | 5,37 g | 17,1 g |
Sůl | 0,289 g | 0,917 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů