Nepečený tvarohový dort s hrudkovitým tvarohem plný bílkovin

Jídelní plán

Nepečený tvarohový dort s hrudkovitým tvarohem plný bílkovin

Lehký a rychlý nepečený tvarohový dort. Je hotový během několika minut. Dort si můžete ještě zjednodušit tím, že vynecháte korpus a místo želatiny ovoce jen rozmixujete a použijete jej při podávání jako přeliv. Forma průměr 25 cm. Dobrou chuť :).

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na korpus umixujeme v sekáčku a natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. My jsme papír dali pouze na dno formy, boky vymazali troškou másla a vysypali boky trochou mletých oříšků (lze použít mandle, kokos). Vychlazenou šlehačku pomalu umixujeme do tuha. Hrudkovitý tvaroh rozdrobíme do jiné misky a vymícháme s ostatními surovinami na hladký krém, nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Dochutíme.

  2. Na korpus rozprostřeme tvarohový krém. Polovinu ovoce nakrájíme na kousky a poklademe na krém. Zbylé ovoce rozmixujeme, naředíme vodou a použijeme na želatinu - řídíme se návodem výrobce želatiny. Dort dáme ztuhnout na několik hodin do lednice - nejlépe přes noc.

  3. Tip: Horní želatinovou vrstvu lze nahradit ovocným pyré (ovoce rozmixovat a dort jím přelít při podávání). Místo jahod použijte jiné ovoce, které máte rádi - např. borůvky, ostružiny, maliny apod.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte