Milujete čokoládu? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý čokoládový dort. Tento nízkosacharidový dort je ze základních surovin a na jazyku se jen rozplývá .....hodí se pro každou příležitost a příprava Vám bude trvat opravdu jen pár minut. Použili jsme formu o průměru 18cm.
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
kakaový prášek, holandské kakao 15 g |
15 g |
50 g |
50 g |
70 g |
70 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
40 g |
40 g |
Čokoládový krém | |
250 g |
250 g |
250 ml |
250 ml |
80 g |
80 g |
kakaový prášek, holandské kakao 15 g |
15 g |
10 g |
10 g |
Malinové želé | |
200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Korpus - všechny suroviny rozmixujeme v sekáčku od tyčového mixeru. Vzniklou směs namačkáme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
-
Čokoládový krém - želatinu necháme asi deset minut nabobtnat s 6 lžícemi vody. V jiném kastrůlku na velmi mírném plameni rozehřejeme čokoládu cca ve 100ml šlehačky, přidáme kakao a vše promícháme do hladké hmoty. Necháme zchladnout. Mezitím dáme do mísy zbývající šlehačku a tvaroh a našleháme do tuha a nakonec přidáme po troškách rozpuštěnou čokoládu s kakaem a zašleháme. Zahřejeme a rozpustíme nabobtnalou želatinu na mírném ohni, pozor nesmí se vařit. Do rozpuštěné želatiny vmícháme dvě lžíce čokoládového krému, rozmícháme a vymícháme do zbytku krému. Krém naneseme na korpus. Dáme do lednice.
-
Malinové želé - želatinu necháme asi 10min. nabobtnat s cca 200ml vody. Poté ji zahřejeme a rozpustíme na mírném ohni, pozor nesmí se vařit. Přidáme mražené maliny a vše společně promícháme. Maliny necháme prohřát, aby se ovocná směs dobře propojila. Moc nezahřívejte, aby se maliny nerozvařily a zachovaly si svěží chuť. Lehce zchladlé želé navrstvíme na čokoládový krém a vše dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
28%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 247 kJ | 1 308 kJ |
Kalorická hodnota | 298 kcal | 313 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
4,75 g |
13,5 g
4,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,1 g
13,5 g |
26,3 g
14,2 g |
Bílkoviny | 8,59 g | 9,01 g |
Sůl | 0,062 g | 0,065 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů