Ke svačince, k snídani...fakt moc dobrá nízkosacharidová (lowcarb) bábovka :)
- 45m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
z bílků sníh 4 kusy |
4 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
rozpuštěné 5 lžic |
5 lžic |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
mouka mandlová z mandlových jader 5 lžic |
5 lžic |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 ml |
2 ml |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Žloutky a sladidlo pořádně vyšleháme, přidáme rozpuštené máslo. Potom vše ostatní včetně prášku do pečiva. Na konec přidáme sníh z bílků a vše smícháme.
-
Polovinu nebo větší část nejlépe 75% vylejeme do vymazané formy vysypane kokosovou moukou.Do zbytku přidáme kakao a lžičku silné rozpustné kávy a vylejeme na vrch. Pečeme pomalicku na 170 st. cca 40 min.
Makronutrienty
25%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 393 kJ | 609 kJ |
| Kalorická hodnota | 333 kcal | 145 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
2,13 g |
5,67 g
0,929 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 0,567 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29 g
15,7 g |
12,7 g
6,84 g |
| Bílkoviny | 10,6 g | 4,64 g |
| Sůl | 0,896 g | 0,392 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














