Moc dobrý lowcarb dezert, zkuste a dejte mi vědět na IG:
@jsemlowcarb
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 27 cm | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
6 lžiček |
6 lžiček |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 ml |
2 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mrkev a jablko si nastrouháme najemno.
Vše smícháme na hladké těsto (příp. zahustíme kokosovou moukou), upečeme ve formě s pečícím papírem, asi 60 min/170°C.
-
Vychladlé potřeme krémem, můžeme sypat kokosem, ořechy...a necháme odležet.
Makronutrienty
29%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 751 kJ | 766 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,5 g
3,28 g |
8,67 g
3,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,85 SVJ | 0,867 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
4,66 g |
14,3 g
4,75 g |
Bílkoviny | 6,46 g | 6,59 g |
Sůl | 0,136 g | 0,139 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů