Mini Pavlova - LC

Oli

Mini Pavlova - LC

Výtečný a efektní dezert v lowcarb verzi! Luxusní nízkosacharidové pohoštění ke kávě či na oslavu bez cukru a mouky...

Děkujeme Malvíně Hudyové za prásný dezert :)

Postup přípravy

  1. Ze 4 bílků šleháme tuhý sníh. Přidáme špetku soli, 150 low carb sladidla, jaké kdo používá. Já jsem použila xylitol. Šlehám 10 až 15 min. Na konec 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy. Zašleháme jen chvilku.

  2. Na pečíci papír vytvarujeme zdobícím sáčkem kolečka. Vložíme do trouby vyhráté na 160°C a teplotu stáhnem na 120°. Sušíme 40 až 45 min. Vypneme a necháme v troubě úplně vychldenout. Dělám večer a nechávám do rána.

  3. Na krém vyšleháme šlehačku se sladidlem, přišleháme mascarpone a extrakt.

    Nazdobíme sněhové korpusy a dozdobíme ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte