Výtečný a efektní dezert v lowcarb verzi! Luxusní nízkosacharidové pohoštění ke kávě či na oslavu bez cukru a mouky...
Děkujeme Malvíně Hudyové za prásný dezert :)
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
250 g |
250 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
3 kusy |
3 kusy |
10 kusů |
10 kusů |
Postup přípravy
-
Ze 4 bílků šleháme tuhý sníh. Přidáme špetku soli, 150 low carb sladidla, jaké kdo používá. Já jsem použila xylitol. Šlehám 10 až 15 min. Na konec 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy. Zašleháme jen chvilku.
-
Na pečíci papír vytvarujeme zdobícím sáčkem kolečka. Vložíme do trouby vyhráté na 160°C a teplotu stáhnem na 120°. Sušíme 40 až 45 min. Vypneme a necháme v troubě úplně vychldenout. Dělám večer a nechávám do rána.
-
Na krém vyšleháme šlehačku se sladidlem, přišleháme mascarpone a extrakt.
Nazdobíme sněhové korpusy a dozdobíme ovocem.
Makronutrienty
32%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 820 kJ | 800 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 191 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,68 g
1,85 g |
9,45 g
1,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,968 SVJ | 0,945 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,2 g
11,3 g |
16,8 g
11 g |
Bílkoviny | 3,55 g | 3,47 g |
Sůl | 0,204 g | 0,199 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů