Rychlá a vynikající zmrzlina.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
120 g |
120 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zralé meruňky vypeckujeme a rozkrájíme na menší kousky. Ty pak dáme zmrazit tak, aby se neslepily a šly později rozsekat ve food procesoru.
Nejdříve ve food procesoru na prach rozdrtíme mražené meruňky. Poté přidáme citronovou šťávu, trochu vanilkového extraktu, čekankový sirup, špetku soli, jogurt a mozzarellu. Společně vymixujeme dohladka.
Ihned podáváme.
Pokud chcete zmrzlinu zamrazit na později, doporučujeme tak udělat v tvořítcích na nanuky. Na rozdíl od kupované zmrzliny není tato našlehaná a v mrazáku velmi ztvrdne.
Makronutrienty
41%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 671 kJ | 1 032 kJ |
| Kalorická hodnota | 160 kcal | 247 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
12,4 g
8,42 g |
19,1 g
13 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,24 SVJ | 1,91 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,95 g
4,28 g |
10,7 g
6,58 g |
| Bílkoviny | 10,9 g | 16,8 g |
| Sůl | 0,613 g | 0,944 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














