Božské cukroví, na vánoce dělám ze 3 dávek :), nebo dezert ke kávě, dárek...
Děkujeme Lucii Horníkové za recept :)
- 20m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 50 g |
50 g |
|
20 g |
20 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
200 g |
200 g |
| Poleva | |
|
60 g |
60 g |
|
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Smetanu s xylitolem svaříme cca 20 vteřin a přisypu mouky smíchané s xantanem. Stáhnu z plotny a pořádně promíchám. Směs bude lepkavá. Přidám orěchy, promíchám a dávám plnou lžíci směsi na pěcící papír, kde tvořím placičky. Peču na 200 stupňů dozlatova (cca 15 minut). Ještě horké z plechu opatrně přendám (jsou hodně křehké) a nechám vychladit.
-
Rozpustím čokoládu s máslem, potřu druhou stranu (tu co byla na papíře), dám do lednice a pak se do nich pustím.
Makronutrienty
35%
13%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 948 kJ | 636 kJ |
| Kalorická hodnota | 466 kcal | 152 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
26,6 g
4,98 g |
8,68 g
1,63 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,66 SVJ | 0,868 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,2 g
11,9 g |
12,8 g
3,9 g |
| Bílkoviny | 10,1 g | 3,3 g |
| Sůl | 0,066 g | 0,022 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














