
Lahodný ovocný lowcarb dezert, zkuste :)
Více nápadů, receptů a návodů hledej ⬇️⬇️⬇️
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
250 g |
250 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
125 g |
125 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu, žloutky s vodou do světlé pěny. Ke žloutkům přidáme kakao, mouku, kypřící prášek a promícháme, poté opatrně vmícháme sníh. Pečeme na 180 stupňů cca 5 minut (propečení zkoušíme špejlí).
-
Maliny rozmixujeme se sirupem (pokud máte maliny dost sladké, sirup není třeba). Poté přidáme tvaroh, mascarpone a vymixujeme do krému.
Vychladlou placku rozpůlíme, natřeme krémem a příklopíme druhou plackou, dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
22%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 624 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,55 g
1,81 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,555 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
4,58 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 8,78 g | 0 g |
Sůl | 0,307 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů