MALINOVO-BORŮVKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU (LOW CARB)

Dvě v troubě

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

MALINOVO-BORŮVKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU (LOW CARB) 4 další fotky

Koláč vhodný při low carb stravování.

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem si připravila těsto. Do mísy jsem dala vejce, máslo, sůl a vše jsem důkladně promíchala. Dále jsem přidala citronovou šťávu, citronovou kůru a opět jsem vše zamíchala. Nakonec jsem přisypala mandlovou mouku, kokosovou mouku a vymíchala jsem těsto.

  2. Těsto jsem přendala do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Boky formy jsem vymazala máslem. Těsto jsem mokrými prsty a dlaní vymačkala po celé ploše a vytvořila jsem okraj. Nakonec jsem těsto propíchala vidličkou, formu jsem přendala na plech a ten vložila do předehřáté trouby na 180°C a základnu jsem pekla 15 minut.

  3. Mezitím jsem si připravila náplň. Smíchala jsem tvaroh, zakysanou smetanu citronovou šťávu, vejce, sladidlo. Vše jsem důkladně promíchala a náplň jsem vlila na předpečený korpus. Povrch jsem zasypala borůvkami a malinami. Koláč jsem vložila na dalších 15 minut zpět do trouby a připravila jsem si drobenku.

  4. Na tu jsem potřebovala máslo,mandlovou mouku, kokosovou mouku a sladidlo. Ze všech surovin jsem vytvořila drobenku, ale protože se mi ji zdálo málo, přidala jsem ještě jednu dávku. Ve výsledku jsem tedy měla dvojitou dávku.

  5. Po 15 minutách jsem vyndala koláč z trouby a zasypala ho drobenkou. Nakonec jsem přidala ještě plátky mandlí. Koláč jsem vrátila do trouby dopéct. Doba pečení závisí na vaší troubě. Koláč vytáhněte, jakmile zezlátne drobenka a plátky mandlí.

  6. Po upečení nechte koláč důkladně vychladnout. Kdo chce, může ho po vychladnutí ještě pocukrovat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte