Zdravý nízkosacharidový dezert plný máku, poslouží i jako lowcarb snídaně či svačinka.
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
120 g |
120 g |
| Náplň | |
|
80 g |
80 g |
|
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml |
100 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
20 g |
20 g |
| Na potření | |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do hrnce přendám suroviny na náplň a na mírném ohni micham do zhoustnutí. Ja dohustila konopnym proteinem.
-
V mixéru rozmixuji ingredience na těsto, preliju na plech vylozenym pecicim papírem a trochu potrenym olejem. Dám rychle do trouby a peču na 190 °C 8 min.
-
Vyndam z trouby, sundam opatrně pečici papir. Mák rozetřu, zavinu, potru zloutkem a dám péct na 190 °C na 20 min
Makronutrienty
22%
34%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 897 kJ | 434 kJ |
| Kalorická hodnota | 214 kcal | 104 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,1 g
0,858 g |
3,91 g
0,415 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,81 SVJ | 0,391 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16 g
5,12 g |
7,74 g
2,48 g |
| Bílkoviny | 12,7 g | 6,13 g |
| Sůl | 0,374 g | 0,181 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














