Dezert plný máku, děkujeme Pavle Kabešové :)
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
50 ml |
50 ml |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
Navrch | |
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a nakonec vmíchat jablka. Pečeme v dortové formě vyložené pečícím papírem na 180°C cca 35 minut.
-
Ušleháme si šlehačku a nakonec přišleháme tvaroh, ozdobíme porce a mlsáme:).
Makronutrienty
22%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 282 kJ | 1 839 kJ |
Kalorická hodnota | 306 kcal | 439 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,8 g
2,61 g |
14,1 g
3,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,98 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,5 g
12,5 g |
40,8 g
17,9 g |
Bílkoviny | 5,52 g | 7,91 g |
Sůl | 0,138 g | 0,198 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů