Vláčný, makový lowcarb dezert, plný bílkovin...
Pokud se vám recept líbí, na další můžete mrknout:
https://www.instagram.com/p/Cd8EdJJLYRT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 200 g |
200 g |
|
50 g |
50 g |
|
110 g |
110 g |
|
150 g |
150 g |
| Tvarohová náplň | |
|
250 ml |
250 ml |
|
250 g |
250 g |
|
20 g |
20 g |
| Maková náplň | |
|
250 g |
250 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
300 ml |
300 ml |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
20 g |
20 g |
| Navrch | |
|
12 kusů |
12 kusů |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Vše smícháme dohromady a v tlačíme do formy, která má dno vyložené pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 15 minut, do zezlátnutí.
-
Tvaroh si vymixujeme se šlehačkou do tuhého krému a osladíme čekankou.
-
Všechno kromě sirupu dáme do rendlíku a provaříme, po odstavení z plotny dosladíme sirupem a už nevaříme.
Dokončení
Na vychladlý korpus nalijeme tvaroh a necháme v lednici chvíli zatuhnout. Pak dáme makovou vrstvu, ozdobíme plátky kokosu, malinami, borůvkami a mátou. Dáme do lednice vychladit.
Makronutrienty
23%
16%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 378 kJ | 2 171 kJ |
| Kalorická hodnota | 329 kcal | 519 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
3,1 g |
17,6 g
4,89 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 1,76 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,5 g
12,3 g |
46,5 g
19,4 g |
| Bílkoviny | 7,85 g | 12,4 g |
| Sůl | 0,066 g | 0,104 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














