Lahodný lowcarb dezert bez mouky a cukru, vhodný i pro diabetiky.
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
6 kusů |
6 kusů |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
50 g |
50 g |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
6 bílů + špetka soli - ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháme zlehka 3 lžíce xylitolu nebo eritrytolu , 4 lžíce sušeného mléka , 4 - 5 lžic mletého máku, špetku skořice, a citronovou kůru. Upečeme na 160°C asi 25 minut.
-
Náplň : 1 šlehačka , 2 kostky tvarohu ,podle chuti xylitol nebo eritrytol a ušlehám
Makronutrienty
30%
41%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 731 kJ | 757 kJ |
| Kalorická hodnota | 175 kcal | 181 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,86 g
5,03 g |
10,2 g
5,21 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,986 SVJ | 1,02 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,77 g
5,3 g |
10,1 g
5,49 g |
| Bílkoviny | 13,4 g | 13,9 g |
| Sůl | 0,309 g | 0,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














