Táto maková hrnčeková bábovka vyšla krásne, na jednotku
- 50m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
2 hrnky |
2 hrnky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
2 kusy |
2 kusy |
| Poleva | |
|
1 kus |
1 kus |
|
125 g |
125 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Mak si pomelieme, a zmiešame spolu všetky suché suroviny. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšlaháme tuhý sneh.
-
Do suchej zmesi pridáme mlieko (v mojom prípade smotanu), olej a žĺtky a všetko spolu dôkladne zmiešame. Nakoniec postupne primiešavame sneh.
Formu na bábovku si vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Bábovku pečieme cca 40min
-
Kto má rád citrónkovú polevu, môže si ňou bábovku poliať. Spravíme si ju z 1 bielku, 125g preosiateho práškového cukru a šťavy z 1/2 citrónu
Makronutrienty
65%
7%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 587 kJ | 1 151 kJ |
| Kalorická hodnota | 379 kcal | 275 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
46 g
27,1 g |
33,3 g
19,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,6 SVJ | 3,33 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
2,15 g |
14,5 g
1,56 g |
| Bílkoviny | 4,93 g | 3,58 g |
| Sůl | 0,465 g | 0,337 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














