Mala som rybezle nazvys, tak som ich musela spracovat :) luxusny keto-rybezlovy pernik, recept som si upravila z klasickej verzie na keto a nízkosacharidovú verziu s povolenych potravin
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
75 g |
75 g |
2 kusy |
2 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
500 ml |
500 ml |
Navrch | |
bez cukru:rybíz rozvaříme, přisladíme xylitolem a rozmixujeme, přidáme xantanovou gumu 3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ribezlovy dzem- ribezle nemam odvazene- cerstve som dala do hrnceka varit mozte dat lyzicu xilitolu alebo steviu, chvilku povarime, pridame 1cl xantanovej gumy a rozixujeme ponornym mixerom.
Ribezle som dala na este horuci kolacik.
-
Ribezlovy dzem- ribezle nemam odvazene- cerstve som dala do hrnceka varit mozte dat lyzicu xilitolu alebo steviu, chvilku povarime, pridame 1cl xantanovej gumy a rozixujeme ponornym mixerom.
Ribezle som dala na este horuci kolacik.
-
Navrch dzem
Poliat cokoladou.
Dobru chut
Makronutrienty
46%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 346 kJ | 1 724 kJ |
Kalorická hodnota | 322 kcal | 412 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,7 g
4,87 g |
34,2 g
6,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,67 SVJ | 3,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
12,4 g |
29,5 g
15,9 g |
Bílkoviny | 8,38 g | 10,7 g |
Sůl | 0,362 g | 0,464 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů