Znáte řezy Prošívaná deka? Tento je lowcarb (nízkosacharidový), a taky dobrý a sytý...
Děkujeme Kaččce Kolníkové za recept :)
- 30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
130 g |
130 g |
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
100 ml |
100 ml |
rozpuštěného 100 g |
100 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vše na tvarohovou náplň si společně vyšleháme.
-
Mouky si smíchat s prdopečem a kakaem.
V míse vyšlehat vajíčka a jeden bílek se sladidlem do pěny, pak postupně přilévat olej a kyšku, stále šlehat a postupně po lžících přidávat a zašlehávat mouky.
-
Těsto vylít na menší pekáček s pečícím papírem. Na těsto cukrářským sáčkem nanést tvarohovou náplň, nebo dávat náplň lžící.
Péct na 180 stupňů do upečení.
Makronutrienty
22%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 057 kJ | 615 kJ |
Kalorická hodnota | 253 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,73 g
2,52 g |
5,08 g
1,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,873 SVJ | 0,508 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
8,38 g |
12 g
4,87 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 6,12 g |
Sůl | 0,281 g | 0,164 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů