
Peču výjimečně, ale doba si žádá osladit si život...nízkosacharidovým svěžím dortem:)
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Krém čokoládový | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
Krém limetkový | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus jsem pekla jako 2 pláty zvlášť.
Na malou dortovou formu: 3vejce (z bílků tuhý sníh), žloutky vymíchat se sladidlem, (namlela jsem si erythritol 2 lžíce na moučku), přidat 3 lžíce kešu mouky a 5 lžíc lískooříškové, dala jsem "panáka" smetany a lžičku prášku do pečiva, opatrně vmíchat sníh z bílků. Vyjde na 2 pláty. Upéct na 160
-
Jeden krém je čokoládový termix a druhý je limetkový. Tučná zakysaná smetana smíchaná se šťávou z jedné limetky a lžící moučkového erythritolu.
Makronutrienty
29%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 002 kJ | 885 kJ |
Kalorická hodnota | 240 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
5,24 g |
9,77 g
4,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 0,977 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
8,9 g |
16,9 g
7,86 g |
Bílkoviny | 7,63 g | 6,74 g |
Sůl | 0,188 g | 0,166 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů