Peču výjimečně, ale doba si žádá osladit si život...nízkosacharidovým svěžím dortem:)
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
5 lžic |
5 lžic |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Krém čokoládový | |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
|
250 g |
250 g |
| Krém limetkový | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus jsem pekla jako 2 pláty zvlášť.
Na malou dortovou formu: 3vejce (z bílků tuhý sníh), žloutky vymíchat se sladidlem, (namlela jsem si erythritol 2 lžíce na moučku), přidat 3 lžíce kešu mouky a 5 lžíc lískooříškové, dala jsem "panáka" smetany a lžičku prášku do pečiva, opatrně vmíchat sníh z bílků. Vyjde na 2 pláty. Upéct na 160
-
Jeden krém je čokoládový termix a druhý je limetkový. Tučná zakysaná smetana smíchaná se šťávou z jedné limetky a lžící moučkového erythritolu.
Makronutrienty
29%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 002 kJ | 913 kJ |
| Kalorická hodnota | 240 kcal | 218 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
5,24 g |
10,1 g
4,77 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 1,01 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
8,9 g |
17,4 g
8,1 g |
| Bílkoviny | 7,63 g | 6,95 g |
| Sůl | 0,188 g | 0,171 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














