Placičky chutí připomínají bramboráčky a lze je použít jako přílohu k masu i ke guláši, ale samozřejmě skvěle chutnají i samotné.
- 45m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme asi 20 minu t odpočinout, poté ji přes plátýnko zbavíme vody.
-
Kořenovou zeleninu připravíme stejným způsobem.
-
Nastrouhané suroviny vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr, vajíčko, sušený česnek, sůl, pepř a pečlivě rukou prohněteme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem, lžící vytvoříme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180°C.
Makronutrienty
18%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 534 kJ | 289 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 69 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,82 g
0,909 g |
2,06 g
0,492 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,382 SVJ | 0,206 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,69 g
4,9 g |
5,24 g
2,65 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 4 g |
Sůl | 1,38 g | 0,748 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů