
Lehká lowcarb večeře či sytá snídaně - to vše omeleta umí.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 10m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na suché pánvi si opražím slaninu a dám stranou, přidám máslo a orestuji na něm nahrubo nastrouhanou mrkev s cibulkou. Zaliji rozšlehanými, osolenými a opepřenými vejci, nechám zatuhnout, na polovinu dám sýr, slaninu, přeložím a nechám dopéct.
Makronutrienty
17%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 642 kJ | 1 883 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 450 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,12 g
2,26 g |
12,1 g
6,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,412 SVJ | 1,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
5,78 g |
34,5 g
16,9 g |
Bílkoviny | 7,99 g | 23,4 g |
Sůl | 0,832 g | 2,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů