
- 1h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
nastrouhaná, váha po nasolení, vypocení a vymačkání 900 g |
900 g |
2 lžíce 15 g |
15 g |
mouka mandlová z mandlových jader 3 lžíce 30 g |
30 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 20 g |
20 g |
4 kusy |
4 kusy |
100 ml |
100 ml |
nastrouhaný nahrubo 100 g |
100 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) nahrubo nastrouhaná, lze použít i měkký salám 100 g |
100 g |
prolisovaný 1 stroužek |
1 stroužek |
množství a druh dle osobních preferencí 2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Všechny uvedené suroviny smícháme v míse a necháme odstát cca půl hodiny, aby psyllium nabobtnalo. Již nesolíme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem uděláme z těsta 9 hromádek a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů Celsia cca půl hodiny a pak ještě na několik minut otočíme a pečeme z druhé strany.
Makronutrienty
20%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 361 kJ | 597 kJ |
Kalorická hodnota | 86,2 kcal | 143 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,06 g
0,641 g |
5,06 g
1,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,306 SVJ | 0,506 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5 g
1,8 g |
8,26 g
2,98 g |
Bílkoviny | 7,55 g | 12,5 g |
Sůl | 0,482 g | 0,798 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů