Cuketový krém - LC

Laduš

Cuketový krém - LC

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle jsem osmažila dozlatova nakrájenou cibuli, Zasypala jsem lahůdkovým droždím a zasmažila. Přidala jsem cuketu nakrájenou na kostičky a opekla. Zalila jsem vývarem a ještě dle potřeby vodou. Nechala jsem vařit, dokud nebyla cuketa pěkně měkká.

    Pozn.: pokud máte doma nějaké zbytky zeleniny, např. košťál z brokolice či květáku, můžete jej také do polévky přidat.

  2. Odstavila jsem z ohně a polévku jsem důkladně promixovala. Vrátila jsem hrnec zpět, přidala jsem pro zjemnění trochu smetany a krátce ještě provařila. Nakonec jsem dochutila solí a pepřem.

  3. Na talíři jsem polévku ozdobila smetanou a nasucho opraženými dýňovými semínky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte