
Podzimní čas dýní, toto je vítaná lowcarb změna v jídelníčku.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Cuketa | |
---|---|
kulatá, můžete použít i podlouhlou rozpůlenou podél 1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
200 g |
200 g |
70 g |
70 g |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cuketu omyji, odříznu vršek ,opatrně vydlabu a nasolím. Na sádle osmažím nakrájenou cibuli, přidám střed cukety, mleté maso, osolím, opepřím a 10minut opékám.
-
Po vychladnutí přidám nastrouhaný sýr, vejce, pořádně promíchám a naplním cuketu. Peču na 200°C 45-50minut
Makronutrienty
13%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 473 kJ | 4 259 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 1 018 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,42 g
0,371 g |
21,8 g
3,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,242 SVJ | 2,18 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,1 g
3,52 g |
72,9 g
31,7 g |
Bílkoviny | 8,15 g | 73,4 g |
Sůl | 0,466 g | 4,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů