Diabetický oběd :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme sůl, pepř, kari a olej. Promícháme a vložíme do horkovzdušné fritézy.
-
Květák a mrkev nakrájíme na kousky, osolíme, promícháme a vložíme do horkovzdušné fritézy do vedlejší nádoby.
Zeleninu pečeme na 180 st. 15 minut, maso 20 minut.
Na teflonové pánvi osmažíme volská oka.
Makronutrienty
21%
60%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 320 kJ | 2 460 kJ |
| Kalorická hodnota | 76,4 kcal | 588 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,3 g
1,33 g |
25,4 g
10,2 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,33 SVJ | 2,54 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,99 g
0,671 g |
23 g
5,16 g |
| Bílkoviny | 9,28 g | 71,4 g |
| Sůl | 0,693 g | 5,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














