Výborné ,lowcarb jídlo, kde klasickou přílohu nahradí zdravější fazolky. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
100 g |
100 g |
|
10 g |
10 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
100 g |
100 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 špetky |
2 špetky |
| Fazolky | |
|
300 g |
300 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso naklepu, osolím, opepřím a na sádle opeču. Vyndám na talířek a do výpeku naliji smetanu, přidám nadrobenou nivu, nakrájená rajčata a míchám do rozpuštění sýru, vrátím zpět maso a prohřeji.
-
Fazolky povařím v osolené vodě 5 minut, prudce zchladím, nechám okapat a prohřeji na másle.
Makronutrienty
11%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 895 kJ | 3 719 kJ |
| Kalorická hodnota | 214 kcal | 889 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,5 g
1,02 g |
14,6 g
4,25 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,35 SVJ | 1,46 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,6 g
8,22 g |
77,4 g
34,1 g |
| Bílkoviny | 9,26 g | 38,5 g |
| Sůl | 1,42 g | 5,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













