- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Roláda | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 snítky |
2 snítky |
|
100 g |
100 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
200 g |
200 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Sos | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
100 g |
100 g |
| Pyré | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby , osolíme a opepříme a podusíme doměkka.
-
Maso rozkrojíme na plát, který přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem ,posypeme nasekaným tymiánem, poklademe plátky slaniny a dušenými houbami.
-
Pevně stočíme roládu a svážeme potravinářským provázkem. Zprudka na sádle opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Pečeme doměkka na 190 st. asi 40 minut podle typu trouby.
-
Hotovou roládu vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby neosychala.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda, zalijeme vývarem a , povaříme a rozmixujeme odhladka.
-
Nakrájený celer uvaříme v osolené vodě doměkka.
Vodu slijeme, celer rozmačkáme, přidáme máslo a smetanu, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme.
Makronutrienty
32%
38%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 394 kJ | 3 544 kJ |
| Kalorická hodnota | 94,1 kcal | 847 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,5 g
1,3 g |
49,5 g
11,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,55 SVJ | 4,95 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,32 g
2,57 g |
47,9 g
23,1 g |
| Bílkoviny | 6,55 g | 59 g |
| Sůl | 0,674 g | 6,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













