Roláda z panenky plněná houbami a celerové pyré

Romča

Roláda z panenky plněná houbami a celerové pyré

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby , osolíme a opepříme a podusíme doměkka.

  2. Maso rozkrojíme na plát, který přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem ,posypeme nasekaným tymiánem, poklademe plátky slaniny a dušenými houbami.

  3. Pevně stočíme roládu a svážeme potravinářským provázkem. Zprudka na sádle opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Pečeme doměkka na 190 st. asi 40 minut podle typu trouby.

  4. Hotovou roládu vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby neosychala.

    Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda, zalijeme vývarem a , povaříme a rozmixujeme odhladka.

  5. Nakrájený celer uvaříme v osolené vodě doměkka.

    Vodu slijeme, celer rozmačkáme, přidáme máslo a smetanu, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte