- 2h
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
2 ml |
2 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
7 kusů |
7 kusů |
150 g |
150 g |
2 ml |
2 ml |
2 ml |
2 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
Zdobení | |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto smícháme a ručně nebo ve stroji vypracujeme.Hotové těsto zabalíme do folie, necháme v chladu odležet.
-
Začneme připravovat krém. Žloutky se sladidlem a vanilkou šleháme nad vodní lázní 15 – 20 minut, dokud nezhoustnou. Dáme stranou a necháme vychladnout. Přidáme rumové aroma a vyšleháme se změklým máslem do hladka.
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Z těsta si odkrojíme kuličky o velkosti vlašského ořechu a každou natlačíme do formičky tak, aby pokryla dno, stěny a všechny záhyby. Pečeme 7 – 10 minut dozlatova.
-
Po upečení košíčky necháme pár minut stát a opatrně vyklepneme. Sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Úplně vychladlé košíčky zdobíme krémem a ovocem.
Makronutrienty
24%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 667 kJ | 864 kJ |
Kalorická hodnota | 398 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,5 g
1,7 g |
7,53 g
0,884 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,45 SVJ | 0,753 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36 g
15,5 g |
18,7 g
8,03 g |
Bílkoviny | 8,78 g | 4,55 g |
Sůl | 0,082 g | 0,043 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů