Košíčky s vanilkovým krémem
- 2h
- 15 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 150 g |
mouka kokosová | 30 g |
máslo | 40 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
aroma do potravin, mandle | 2 ml |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
vaječný žloutek | 7 kusů |
máslo | 150 g |
aroma do potravin, vanilka | 2 ml |
aroma do potravin, rum | 2 ml |
xylitol, cukr březový | 3 lžíce |
jahody | 50 g |
borůvky | 50 g |
maliny | 50 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto smícháme a ručně nebo ve stroji vypracujeme.Hotové těsto zabalíme do folie, necháme v chladu odležet.
-
Začneme připravovat krém. Žloutky se sladidlem a vanilkou šleháme nad vodní lázní 15 – 20 minut, dokud nezhoustnou. Dáme stranou a necháme vychladnout. Přidáme rumové aroma a vyšleháme se změklým máslem do hladka.
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Z těsta si odkrojíme kuličky o velkosti vlašského ořechu a každou natlačíme do formičky tak, aby pokryla dno, stěny a všechny záhyby. Pečeme 7 – 10 minut dozlatova.
-
Po upečení košíčky necháme pár minut stát a opatrně vyklepneme. Sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Úplně vychladlé košíčky zdobíme krémem a ovocem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů