Vynikající čokoládové nízkosacharidové low carb řezy. Zatím úplně nejlepší, které jsem pekla. Jsou vhodné i na svačinku, dětskou oslavu nebo na sváteční stůl. Na dezrt jsou použity pouze základní suroviny, příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to. Řez je na povrchu politý čokoládou - ale nemusí být. Tento recept čokoládovou polevu neobsahuje. Pokud čokoládovou polevu máte rádi, klidně ji udělejte. Mascarpone v krému můžete nahradit také tvarohem. Krém s mascarpone však lépe drží, nepouští vlhkost jako tvarohový krém. Pokud nejste příznivcem low carb, sladidlo klidně nahraďte trochou cukru, získáte skvělou variantu klasického receptu a navíc bez mouky a lepku. Přeji dobrou chuť :)
- 45m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
65 g |
65 g |
5 kusů |
5 kusů |
10 g |
10 g |
5 lžic |
5 lžic |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
15 g |
15 g |
Postup přípravy
-
Těsto - k bílkům přidáme studenou vodu a vyšleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu lehce zašleháme mleté mandle. V jiné míse vyšleháme žloutky se sladidlem, zašleháme změklou čokoládu. Ke žloutkům poté lehce zamícháme sníh s mandlemi.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160st. cca 30minut - dobu pečení přizpůsobte své troubě.
-
Krém - do mísy dáme mascarpone, citronovou šťávu, rum a lehce zašleháme. Následně přidáme šlehačku a vyšleháme tuhý krém. Sladidlo můžete klidně vynechat - záleží na vašich zvyklostech a chuti.
-
Vychladlou placku rozkrojíme na půl. Placky proložíme krémem a dáme ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
19%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 174 kJ | 569 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 136 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,31 g
2,78 g |
3,54 g
1,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,731 SVJ | 0,354 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
13,8 g |
12,3 g
6,69 g |
Bílkoviny | 6,6 g | 3,19 g |
Sůl | 0,143 g | 0,069 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů