
Kávový LC perník...takový pokus, dezert vyšel a všem moc chutal
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 30m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
140 g |
140 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky si vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s ostatními mokrými ingrediencemi a suché ingredience smícháte dohromady v jiné misce. Poté promícháte dohromady a nakonec přidáte na několikrát sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 20 minut.
-
Necháte vychladnout a pomažete tvarohem a posypete kokosem. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit pokud budete zkoušet:)
Makronutrienty
25%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 013 kJ | 876 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,92 g
2,56 g |
8,58 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,992 SVJ | 0,858 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
7,35 g |
16 g
6,36 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 9,37 g |
Sůl | 0,572 g | 0,495 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů