Rychlý a lahodný lowcarb dezert, plný kávy :)
- 30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
z bílků sníh 4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
6 lžiček |
6 lžiček |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky s erythritolem ušleháme a postupně vešleháme ostatní přísady, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Dáme do vymazaného pekáčku a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut.
Dezert ozdobíme kysanou smetanou smíchanou s jacobs kávou.
Kávu použijeme v sypkém stavu.
Makronutrienty
21%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 982 kJ | 517 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 124 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,76 g
3,55 g |
4,09 g
1,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,776 SVJ | 0,409 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,3 g
10,9 g |
10,2 g
5,77 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 5,42 g |
Sůl | 0,477 g | 0,251 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů